Prins Ummenie d'n 62e Hans Holthuysen


Ik ben Hans Holthuysen, 59 lentes jong. Ik werk al bijna mijn hele leven bij Kegro Deuren, om precies te zijn 42 jaar. Sinds 2017 ben ik officieel lid van CV Net Aecht en sinds een aantal jaar zit ik in de werkgroep van ’t Sökske. Ik ben de zoon van Henk Holthuysen uit de Bosstraat (meestal Hentje genoemd) en Anneke van Drikus Rutten uit de Bredeweg. Ik ben geboren in Nijmegen maar daarna snel met pap en mam mee naar de Bredeweg gegaan, beter bekend als het Voyerland. Het Voyerland ben ik daarna ook nooit meer uitgegaan, dus een rasèchte Bruukse Voyer. Mijn zus en zwager zijn Jolanda Holthuysen en Theo Peters (Joep). Al ruim 30 jaar ben ik getrouwd met Marieke Holthuysen - van Balkom van Guus van Balkom (van de Rooie Derk) en Annie Keukens. Wij zijn trotse ouders van twee dochters. Deveny is 27 jaar en woont inmiddels in een woongroep bij Dichterbij in Gennep. Een fantastische plek waar ze het goed naar de zin heeft. Deveny zal dit seizoen op haar eigen manier gaan beleven, maar we zullen haar zeker zien en horen. Mijn andere dochter, Cherelin, is 24 jaar en woont nog bij ons thuis. Cherelin is zeer actief in het verenigingsleven. In het dagelijks bestuur als secretaris bij CV Net Aecht en sinds kort ook in het bestuur van KVW Groesbeek. Ik ben dan ook supertrots dat zij mij gaat ondersteunen dit seizoen als vorst en we samen mijn schlager zingen.

12 mei 2022, de dag dat ik ben gevraagd of ik Prins Ummenie d’n 62 ste wilde worden, in het 66-jarig jubileumseizoen van CV Net Aecht. Wat een waardering en voorrecht om dit te mogen doen. Een hele lange weg van geheim houden was begonnen. Maar liefst 561 dagen van geheim houden. Anderhalf jaar lang liegen, ontkennen en stil zijn. Samen nog een seizoen met Prins Sjon op pad, met de naam Prins Ummenie d’n 62 ste voor mijn gevoel met dikke stift op mijn voorhoofd. Maar het stil zijn zit er eindelijk op en wat ben ik daar blij om.

Mijn leus “Dizze Bruukse Voyer mikt me ollie d’n carnaval moier” betekend voor mij dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je carnaval kunt en mag vieren. Maar het een voorrecht is als je dit wel kan doen.

Heel blij en supertrots ben ik dat de volgende mensen dit jaar mijn hofstaat vormen; mijn vorsten Cherelin Holthuysen en Marcel Noij, mijn hofdames Marieke Holthuysen, Linda Graat, Marie-Jose Peters Boerman, Antoinette Kokke, Ida Rutten, Nancy Schoofs, Demi Noij en Suzan Kroes. En mijn hofnar is Demi Evertse.

Ik wens iedereen, die carnaval op wat voor een manier dan ook viert, een fantastisch seizoen toe! We komen elkaar deze periode vast een keer tegen om er samen iets moois van te maken.

Alaaf,

Prins Ummenie d’n 62 ste Hans Holthuysen