Over ons


Een aantal leden van de schutterij deden mee in de carnavalsoptocht van het Keulen van Gelderland met op hun wagen een kersenkanon. Een naam voor hun carnavalsvereniging was er nog niet. Toen het kersenkanon zogenaamd afging op de wagen en er, puur per toeval, bij iemand in de buurt op hetzelfde moment een pet afvloog riep één van de toeschouwers, “Da is Net Aecht”. zo zijn we ontstaan, officieel pas op 14 oktober 1957. We zijn een laagdrempelige vereniging waarin het samen plezier hebben heel belangrijk is.

Daarnaast vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in Groesbeek. Deze betrokkenheid vind je terug in de jaarlijkse ziekenbezoeken, het carnaval met de bewoners van Pluryn, de scholenbezoeken en de diverse senioren carnavalsmiddagen die we met veel plezier bezoeken. We werken plezierig en nauw samen met het SOK, met collega vereniging De Feestneus en de Prinsen Senaat maar vinden het ook belangrijk om onze eigen identiteit te bewaren. Daarnaast zijn we lid van het HELAHO, het overkoepelende orgaan voor carnavalsverenigingen welke een prins leveren, in de gehele gemeente Berg en Dal wat ervoor zorgt dat ook de banden met overige collega verenigingen warm zijn.

Onze roots liggen op De Horst en daar zijn we trots op!  We werken dan ook graag samen met de lokale ondernemers van De Horst zoals onder andere Café Zaal Ton Oomen en Café Hopmans. Onze uitvalsbasis is Dorpshuis De Slenk in Groesbeek: In 2022 zelfs genomineerd voor Dorpshuis van het jaar en dat is niet voor niks!

Ook dit jaar zetten we samen met jullie alles op alles om er een prachtig carnavalsseizoen van te maken in het Keulen van Gelderland.